“Ez itt a kert…”

img_20170116_095651
“ez itt a kert”

A kert az fantasztikus. olyan mint a paradicsom (talán annyi különbséggel, hogy itt az emberek ruhában járnak, és az egészet egy2,5 méteres betonkerítés veszi körül… ) De tényleg iszonyat jó. Összességében általában nem indulok be egy kerttől, de ebben nagyon tetszik, hogy olyan fákkal van teli, amiknek a gyümölcseit eddig csak női tusfürdők csomagolásán láttam (funfact: itt ezekből nem tusfürdőt csinálnak, hanem megeszik :D). És ezek az egzotikus gyümölcsök mellett mint a mangó, a papaja, a maracuja, a kókusz és az avokádó, ott nőnek békességben, becsülettel helytállva a Richárd által magyarországról hozott gyümölcsök is – mint a paprika, a paradicsom, a saláta, a petrezselyem, a sárgarépa és a karalábé. Hát mi a vagány, ha nem ez?!? (igazából nem tudom, hogy ezek tényleg gyümölcsök-e, vagy hogy mi nem az…ebben béna vagyok)

Él a kertben két kutya is (amikről viszont magabiztosan állítom, hogy nem gyümölcsök ;)…). Bubul és Bulett olyanok mint két csillag: körülöttük mint egy naprendszer bolygói folyamatosan legyek cikáznak, és ha közel megy az ember, megfigyelhetők bolhák pattogásai is, akár számtalan apró napkitőrés… és amúgy körülbelül annyi eszük is van mint két csillagnak :D… de nagyon lehet őket szeretni.

Van két papagáj is. (Kicsit kezd olyan lenni ez a felsorolás, mint Noé bárkájának a check-listje…) a papagájok rendszeresen kukorékolnak és kotkodácsolnak, mivel egy tyúk ól mellett laknak. Ez így leírva nem biztos, hogy annyira mókásnak tűnik, de élőben kifejezetten az. Még így a második héten vége felé is röhögök rajtuk, de azért a harmadik nap magasságában úgy gondoltam tovább kellene fejleszteni őket, így azóta naponta többször is elmantrázom nekik lelkiismeretesen az ő akcentusukkal, hogy “Balázs vagyok”… Eddig semmi siker. Semmi válasz. Csak néznek rám vissza fürkésző tekintettel, és látom a szemükben a mély megvetést…. Talán nekik több eszük van, mint két csillagnak. Minden esetre van még nyolc hónapom, hogy megtanítsam nekik…

Van 3 macska is: egy mama cica és a két kölyke. Róluk nem tudok semmi érdekeset mesélni. Ő csak cicák, akik aranyosak, akár három cica Magyarországon… különbség talán annyi, hogy ők nem egerésznek, hanem gyíkásznak…jó mondjuk ez elég menő.

És ahogy utaltam rá, tyúkokat, meg kakast is tartanak, akik reggelente ébresztenek, és hozzájárulnak a rántottához.

A flóra-fauna számadáshoz meg kell még említeni a tyúkokat meg a kakast, akikre már utaltam, illetve nem hagyhatom ki azt a 3,46 köbméter hangyát és hasonló mennyiségű egyéb csúszómászót, ízeltlábút, akik szintén szerves részei ennek a kis édennek.

balazs

“Ez itt a kert…”” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Balázs, a papagájok kultúrállatok: próbáld a franciát! 😉

    Amúgy ahhoz képest, hogy nem ‘romkocsmák homályában merengø bölcsész’ vagy, baromi jó stílusban írsz! – ez biztos nem a Hematológia tankönybôl ragadt rád! 🙂

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s